MCC-ModelCarParts

MCC-ModelCarParts specialiseert zich in de levering van producten en diensten rondom gedigitaliseerde auto's

Je kunt hier o.a. terecht voor kant-en klare MCC gedigitaliseerde voertuigen. Daarnaast voor:

Elektrische onderdelen

 • MCC componenten
 • accu’s
 • voedingen
 • leds
 • kabels
 • schakelaars, stekkers

Mechanische onderdelen

 • stuurassen, losse assen, velgen
 • aandrijvingen, electro motoren, banden, tandwielen, wormwielen
 • lagers, bouten, schroeven, messing buis

Wegenbouw

 • magneetband
 • reedcontacten
 • pu-plaat, styreen plaat
 • wissels, servo’s styreen plaat

Auto-modellen

 • basis modellen Faller car auto’s
 • MCC auto’s

Domburg Train Support

Uw specialist bij analoge- en digitale besturingstechnieken voor de modelspoorder. Een bedrijf opgezet door modelspoorders met als doel om de modelspoortechniek voor iedereen toegankelijk te maken. Wij maken ons sterk voor de beginnende Dinamo en iTrain gebruikers om de techniek grijpbaar te maken door het geven van hulp met duidelijke uitleg en support. Hierbij hanteren wij een belangrijk motto: Domme vragen bestaan niet, alleen domme antwoorden!

Domburg Train Support helot u graag in uw eigen ontwikkeling. U kunt o.a. terecht voor:

 • Ontwerp van uw baanplan
 • Advies over de producten van VPEB en Berros (iTrain)
 • Levering van Dinamo, OC32 en iTrain
 • Levering en advies bij de technische installatie van uw elektronica, inclusief aanverwante benodigdheden
 • Workshops voor zowel beginners als gevorderden
 • Hulp op afstand en hulp bij installatie en gebruik van de systemen bij u thuis
 • Ombouwen van uw treinen in alle schalen.

Bij aankoop van een Dinamo startset maakt DTS het systeem, inclusief de software op uw computer, gebruiksklaar voor u en levert dit vanuit haar werkplaats of indien gewenst bij u thuis af.


N-Spoorstore-Freebit

(Informatie volgt)


PoHé Trains & Models

PoHé Trains & Models is een modelspoorspeciaalzaak in Volkel. Sinds 2004 zijn wij actief in de modelspoorwereld, eerst op beurzen en evenementen en sinds 2012 als een fysieke winkel. Eerste in Uden en vanaf Maart 2020 in het Brabantse Volkel. We zijn dealer van de bekende merken. Bij ons kunt u ook terecht voor reparatie, onderhoud en ombouw van uw rollend materieel als ook voor ondersteuning en advies. Dus ook voor het Dinamo systeem!


DCC Train Automation (UK)

(Informatie volgt)


HG's Modellbahnambulanz (Deutschland)

(Informatie volgt)


Baehnli-Shop Barmettler (Schweiz)

(Informatie volgt)


Miniworld Rotterdam

 

MWR.png

Groot in de kleinste details

Laat je meevoeren in de wonderlijke wereld van 535m² miniatuurwereld met herkenbare Nederlandse landschappen met vele scènes die je fantasie prikkelen. Er is een complete wereld te ontdekken en te beleven!

Unieke en veelzijdige beleving in miniatuur

Sfeervolle en uitgestrekte polderlandschappen worden afgewisseld met de moderne en historische architectuur van ons "Rotterdam in miniatuur", inclusief de grootste overdekte miniatuurhaven van Europa. Je kijkt je ogen uit!

Speuren en ontdekken

Met onze speurtocht ga je op zoek naar tientallen grappige en leuke scènes in de miniatuurwereld. Soms moet je behoorlijk goed zoeken, want we hebben er een aantal goed verstopt!

MWR_stats.png


iTrainitrain.png

Modelbaanbesturing voor macOS, Windows en Linux

iTrain biedt een eenvoudige oplossing om uw modelbaan met de computer te besturen, ook als u alleen gedeelten van de baan wilt automatiseren en de rest zelf wilt bedienen.

Het is niet nodig om lang te studeren om iTrain te kunnen gebruiken. Begin met het tekenen van de baan, koppel seinen en terugmelders aan de blokken en geef de wissels tussen de blokken aan. Dat is al voldoende voor automatische blokbeveiliging. Een route definiëren is vervolgens niet meer dan de volgorde van de blokken kiezen, maar uitgebreidere mogelijkheden zijn uiteraard ook mogelijk.

U kunt iTrain gebruiken op uw favoriete besturingssysteem, want het draait op Windos, macOS en Linux. Bovendien ondersteunt iTrain 10 verschillende talen (waaronder Nederlands). De client/server architectuur maakt het mogelijk te werken op meerdere computers en meerdere beeldchermen.

iCar biedt een mooie manier om uw (Dinamo/MCC) modelauto's met de computer te besturen. Auto's houden automatisch onderling afstand op basis van berekende posities in de rijstrook. Daarvoor is het wel nodig dat de auto's ingemeten worden, maar op deze manier zijn veel minder terugmelders per rijstrook nodig dan bij de "traditionele besturing". Ook stoppen auto's netjes, op (af)gepaste afstand achter elkaar bij een kruispunt of verkeerslicht. iCar is beschikbaar als separaat product of gecombineerd met iTrain. In dat laatst geval kunt u in combinatie met Dinamo treinen én auto;s met één geïntegreerd systeem besturen.


Paul Haagsma Koploperpahasoftlogo.jpg

Koploper is hét freeware programma om een digitale treinbaan mee aan te sturen. Het programma is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de meest gebruikte programma's om modelbanen te besturen.


RocrailRocRail.png

Rocrail is innovatieve treinbesturingssoftware gemaakt in een zgn. Open Source project. Het werkt onder LinuxMac OS X en Windows. Rocrail ondersteunt een groot aantal verschillende talen, waaronder  Nederlands, Engels, Duits, Frans en meer.

Rocrail is in staat om een modelspoortrein vanaf één of meerdere computers te besturen. Je kunt treinen zelf rechtstreeks vanaf je PC besturen, en je kunt het ook de computer laten doen. Je kunt zelfs een aantal treinen handmatig en tegelijkertijd tijd een aantal andere treinen automatisch door de computer laten besturen.

Rocrail gebruikt twee programma's , een Server en een Cliënt. Deze programma's werken met elkaar samen via een internet protocol en hoeven zelfs niet op één en dezelfde computer te staan. Je kunt Rocrail bedienen van af de computer waar je baan mee verbonden is, maar je kunt de baan ook bedienen vanaf een huisnetwerkje of zelfs over internet. Rocrail beschikt daarvoor over een Web-interface waarmee je de baan kunt besturen vanuit een web-browser zoals Microsofts Internet Explorer of Firefox.

Het Server programma draait op de computer die verbonden is met de baan via één van de standaard uitgangen op je computer en ondersteunt vele controllers, waaronder Dinamo en Dinamo/MCC

De Rocrail Cliënt zoekt contact met de Server over het netwerk. De Cliënt kan ook gebruikt worden voor het ontwerpen van je baan. Je hebt de Server niet nodig om je ontwerp aan te passen. Je ontwerpen kunnen als het ontwerp klaar is naar de Server geuploaded worden.


HCCM

www.hccm.gifDe Hobby Computer Club (HCC) is een landelijke vereniging van computergebruikers. De HCC bestaat uit afdelingen, waarbij de leden zijn ingedeeld op basis van hun woonplaats, en interessegroepen, waarbij de leden zijn ingedeeld op basis van hun interesses. De Modelbaanautomatisering interessegroep (hccm) is er één van. De hccm bestaat enerzijds uit modeltreinhobbyïsten die hun baan (verder) willen automatiseren en anderzijds uit computergebruikers die belangstelling hebben voor het automatiseren van modelspoorwegen met behulp van computers. De hcc bestaat sinds 1978 en is daarmee één van de oudste interessegroepen binnen de HCC. De hccm telt meer dan 1.000 leden in Nederland en België.